Music Community Work

In juli 2019 verzorgde Crea Thera een pilootweek voor Libanese jeugdwerkers van de ngo LOYAC Libanon. Muzikale werkvormen werden aangeleerd die toepasbaar zijn in het werken met vluchtelingenkinderen.

Er wonen ongeveer 1,5 miljoen vluchtelingen in Libanon – een derde van de bevolking, velen in kampen in de Bekaa vallei vlakbij de Syrische grens. Kinderen leven er in moeilijke omstandigheden, hebben slechte toegang tot onderwijs, worden vaak ingezet om te werken voor een hongerloon, lijden aan psychologische problemen. Het is moeilijk om kind te kunnen zijn in die omstandigheden.

Samen met LOYAC en met War Child start CREA THERA een 2jaarlijkse basistraining ‘Music Community Work’ voor jeugdwerkers om deze getraumatiseerde kinderen weer levensvreugde en zelfsturing te leren ervaren. Dat gebeurt met de steun van de Vlaamse Overheid , van de stad Brugge, van de Stichting Helias en van de Vriendenkring van Crea Thera. De situatie was er in 2021 nog erger op geworden (geen benzine, bijna geen elektriciteit, torenhoge inflatie, uittocht van jonge mensen, corruptie…). Door Corona, de politieke instabiliteit, de grote explosie in Beiroet en door de strenge lockdown werd de start verschoven naar januari 2022.