PROJECT MUSIC HOME

PROJECT MUSIC HOME (Januari – Oktober 2017)
Thomas deleu, muziektherapeut en oprichter van crea thera werkte 9 jaar vrijwillig in de zwaar getraumatiseerde gemeenschap van Srebrenica. Zijn kennis en ervaring wil hij nu inzetten binnen het opvang- en begeleidingswerk met vluchtelingen (kinderen en jongeren) in vlaanderen.
De inzet van laagdrempelige muziek therapeutische activiteiten is een innovatief antwoord op een grote nood van jongeren in deze centra.

De meerwaarde van dit project ligt in de kracht genererende benadering die wordt ingezet. Geen (voortijdige) focus op traumatische ervaringen of op pathologie – maar aandacht voor het versterken van de eigen krachtbronnen, veerkracht en zelfsturend vermogen. Muziekworkshops (en andere non-verbale, creatieve en kunstzinnige vormen zoals kunst, dans, drama, toneel enz.) Zijn een uitgelezen instrument om daaraan te werken. Zodoende worden een aantal basisvaardigheden geoefend en verstevigd die jongeren zullen nodig hebben om een kwaliteitsvol leven op te bouwen in hun nieuwe omgeving, inclusief het leren omgaan met de gevolgen van wat hen overkomen is. Music home : muziek creëert thuis tussen vroeger en nu.