PROJECT BEATS WORDS & MOVES

Project ‘Beats, Words & Moves’
Crea Thera verzorgt laagdrempelige muziektherapeutische aktiviteiten voor nieuwkomers – kinderen, jongeren en volwassen – in West-Vlaamse opvangcentra, basisscholen, middelbare scholen en hun brede omgeving.

Positieve integratie-ondersteuning
We willen deelnemers positieve ervaringen bieden binnen een veilige omgeving. We leggen geen nadruk op traumatische ervaringen. We willen hen aanmoedigen en ondersteunen om een kwaliteitsvol leven op te bouwen in een nieuwe gemeenschap.
We mikken op spelplezier, ontdekken van eigen talenten, vergroten van veerkracht, van zelfsturend vermogen en van verbinding met mensen van hier.

Bouwen aan een nieuwe thuis samen met mensen van hier
Muziekworkshops en andere creatieve en kunstzinnige vormen – kunst, dans, drama, toneel – zijn een uitgelezen instrument om daaraan te werken. Een aantal basisvaardigheden worden geoefend en verstevigd : luisteren, reflecteren, samenspelen en ervan genieten, emoties voelen en reguleren, structuur ervaren en ontspannen. Dat gebeurt in gemengde workshops met mensen van hier en tijdens gemeenschappelijke toonmomenten in de school, de gemeente en elders.
Bouwen aan een nieuwe thuis.

Een basispakket ‘laagdrempelige muziek- en therapeutische activiteiten’
Een praktisch basispakket zal worden uitgewerkt. Dit pakket bevat een beschijving van muziektherapeutische basisoefeningen en technieken die tijdens de eerste 2 jaar werden ingezet. Het pakket wordt voorgesteld aan geïnteresseerden in het Wereldhuis in het najaar 2019.

Resultaatmeting
HOWEST zal de methodiek van BW&M doorlichten en evalueren naar effectiviteit ervan. De resultaten zullen gepresenteerd en toegelicht worden samen met de officiële lancering van het basispakket.